Degezondepatient.nl

Boekbeoordelingen

Verfrissende herkenning – Cijfer 8

Dag Jannes, Met veel “herkenning” je boek gelezen. Verfrissend om door een arts die in de medische keuken kijkt/heeft gekeken, bevestigd te krijgen wat je zelf al wel had ontdekt, maar nog niet voldoende helder geanalyseerd: de medische wereld heeft meer aandacht voor symptomen dan voor oorzaken. Prettig te ervaren dat jij als arts “inclusief” denkt en schrijft over “alternatieve” geneeswijzen. Zorgvuldig zijn je woorden over het taboe op de dood. Je boek maakt me duidelijk dat ik als patiënt me beter moet voorbereiden op het gesprek met de arts: wat wil ik bereiken? Dank daarvoor.

Peet Lub (arts)

 

Handzaam en leerzaam – Cijfer 9

Ik zag er een beetje tegenop om ‘de gezonde patient’ te kopen. Ik twijfelde of ik dit allemaal wel weten wou, maar ik heb het in één adem uitgelezen. Een heel leerzaam boek dat door de indeling ook als naslagboek zeer bruikbaar is. Ik voel me nu een gewaarschuwd mens en ben blij dat ik meer weet over mijn rechten als patiënt. Echt een aanrader, je weet maar nooit wanneer je een dokter nodig hebt.

Klaas (Groningen)

 

Scherp en mild ineen. – Cijfer 9

Ik heb het manuscript mogen lezen. Ik vind het boek scherp en mild tegelijkertijd en heel sterk als het gaat om het agenderen van thema’s. Drie zaken in het boek spraken me erg aan:

De uitgangspunten die je zou moeten hanteren om een betaalbare en menselijke zorg te krijgen (verplichte kost dus voor kamerleden en zorgverzekeraars).

De eigen verantwoordelijkheid die mensen altijd houden en waar ze ook altijd aan vast moeten houden, omdat dat kan voorkomen dat je door handelen van anderen in de problemen komt.

De openheid waarmee het taboe op de dood in relatie wordt gebracht met het handelen van de zorgleveranciers en de klant.

Henk (Almere)

 

Helder en van toegevoegde waarde – Cijfer 9

Beste Jannes, Ik ben blij dat je als regulier arts dit boek geschreven hebt. Het is helder geschreven, informatief en praktisch voor diegenen die zich niet tot de assertiefsten onder ons rekenen. Daarnaast is het ook nog eens interessant en onderhoudend voor degenen die zich wel assertief genoeg vinden. Als klassiek homeopaat is het me veel waard mensen bewust te maken van hun eigen verantwoordelijkheid ten aanzien van de eigen gezondheid. Dit boek is daarbij een goed hulpmiddel. Mensen komen immers niet alleen bij mij (alternatief) maar lopen daarnaast ook in het regulier medische circuit. Zodra ik merk dat mensen daarbij een steuntje in de medische rug kunnen gebruiken denk ik aan dit boek. Ik raad het nu iedereen aan die schroomt het heft in eigen hand te nemen. Mensen wordt wakker en lees het boek. Succes ermee.

Gonnie Ente, klassiek homeopaat te Doetinchem.

 

Informatie belangrijk. – Cijfer 8

Met dit boek toont de auteur aan hoe belangrijk het voor patiënten kan zijn om zo goed mogelijk geïnformeerd te zijn over datgene wat hun klachten veroorzaakt en over de behandelingen waarmee zij daar vanaf kunnen komen.Dit belang wordt toegelicht met verhalen van cliënten.Deze tonen aan dat behandelwijzen waarover zij, aan de hand van juiste en veelzijdige informatie, zelf kunnen meebeslissen altijd gunstiger voor hen uitvallen dan (andere) behandelingen waarbij zij dergelijke informatie niet kunnen laten meewegen.

De schrijver laat onder meer ook zien dat meer bewustwording bij cliënten kan leiden tot minder onnodige verrichtingen en dus goedkopere zorg.

Ik kan het boek iedereen aanbevelen.

  1. Marchand

 

Begrijpelijk en menselijk. – Cijfer 8

Tijdens het lezen van het boek werd ik warm bij de gedachte dat er in elk geval één huisarts in Nederland bestaat, die zich open stelt voor andere gezichtspunten bij het beoordelen van ziektesymptomen. Het is de eigen bewustwording van zichzelf als arts en mens in relatie tot de mensheid die deze arts bijzonder maakt.

Voor veel patiënten zal altijd ‘n afhankelijke situatie blijven bestaan, maar ik ben ervan overtuigd dat patiënten die zich willen, kunnen en vooral durven openstellen voor andere zienswijzen, zichzelf gaan zien als een volwaardig mens. Het boek richt zich op het verantwoordelijkheidsgevoel van patiënt én arts.

Jacques Smeets

 

Verplichte kost voor arts. – Cijfer 8

Goed naslagwerk voor potentiële klant van dokter, maar verplichte kost voor artsen. Heel belangrijk om de beperkingen van artsen ook te kennen.

H.D. – gepensioneerd huisarts

 

Absoluut lezen. – Cijfer 10

Dit boek zou iedereen “moeten” lezen; vooral artsen! Het komt voor een deel overeen met hetgeen ik op mijn HEALING-opleiding heb geleerd: kijk naar de oorzaak van de klacht en kijk vooral naar de gehele mens! Als doktersassistente en verpleegkundige heb ik veel geleerd over het menselijk lichaam; maar bij de healing-opleiding leer je de spirituele betekenis van organen. Een eyeopener! Heel goed om na te denken: waarom ben ik ziek? Wat heeft deze ziekte mij te vertellen? Dit boek had al veel eerder op de markt moeten zijn!

Ingrid van Dijk-van Dal

 

Een tien met een griffel. – Cijfer 10

Namens laatjenietkisten.com onze complimenten voor de heldere zienswijze van Jannes Koetsier.

Wij hebben zijn goed leesbare boek in een adem uitgelezen en zijn onder de indruk dat Jannes Koetsier zo zijn nek uit durft te steken. Daar hebben wij grote bewondering voor!!

Frans Brekelmans

 

De mens staat centraal. – Cijfer 9

Een gezonde kijk in de keuken van de veel omvattende gezongheidszorg. Wij – echtpaar – zijn in de gelukkige omstandigheden dat we de afgelopen 65 jaar haast geen dokter nodig hebben gehad. Het naslagwerk zal ons helpen voor de toekomst. Een must om te lezen en te bewaren.

Bedankt Jannes Koetsier.

Ger.

 

Nuttig en goed leesbaar! – Cijfer 9

Zeer goed leesbaar, informatief en onderhoudend. Vaak zijn boeken met veel nuttige informatie moeilijk om door te komen. Dit boek niet, mede door de illustratieve patientenverhalen, maar ook door de bondige stijl van dhr. Koetsier neem je moeiteloos kennis van een boel nuttige informatie. Aangezien ik mijzelf al voor het lezen van het boek tot de medisch assertieve mensen rekende was niet alles een eye-opener voor mij, toch bleef er genoeg nieuws over. Ik ben nu een nog gezondere patient of familie/vriend van patient wanneer het zich aan mocht dienen.

Complimenten

Egbert.

 

Makkelijk leesbaar – Cijfer 7

Ik had het boek in twee dagen uit. Vooral de patientenverhalen zijn interessant om te lezen. Ik wist al wel dat je onbewust veel invloed hebt op je lichaam, maar deze verhalen imaken duidelijk hoe ver dat kan gaan. Hoewel ik niet elke keer de checklist erbij zal pakken, zal ik wel iets meer nadenken over waarom ik eigenlijk naar de dokter ga en wat ik nu eigenlijk wil. Ik denk een aanrader, vooral als je al niet zo assertief bent.

Odin

 

In één adem uitgelezen – Cijfer 8

Wij hadden het voorrecht ‘De gezonde patiënt’ nog voordat het gedrukt werd te lezen. We hebben het manuscript in één adem uitgelezen. Het is een makkelijk leesbaar boek in begrijpelijke taal. De verhalen die erin voorkomen zijn opmerkelijk. Alleen al omdat ze uit de praktijk komen. Het belangrijkste wat dit boek ons duidelijk maakt, is het feit dat je eerst goed moet luisteren, met elkaar praat en dingen vraagt. Dat dit geldt voor relatie, gezin, werk en niet in de laatste plaats voor de verhouding arts en (nog niet) patiënt.

Bovendien is het boek leerzaam en staan er praktische tips in over bijvoorbeeld je rechten als patiënt, over gezondheid in het algemeen en onnodige (be)handelingen en risico’s. We hopen dat dit boek zal meewerken om een betere en betaalbare gezondheidszorg te bewerkstelligen.

Willy en Gerard (Hoogeveen)

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial