Te hoge bloeddruk (1 februarie 2008)

Al 15 jaar gebruik ik tabletten voor te hoge bloeddruk. Door dubbele erfelijke belasting ligt dit voor mij erg beladen door de negatieve ervaringen met m'n ouders. Iedere anderhalf of twee jaar is de bloeddruk toch weer te hoog en moet de medicatie worden bijgesteld.

Elke controle wordt ik alleen gezien en gemeten door de praktijkondersteuner. Als mijn bloeddruk weer te hoog is en ik zo ontzettend moe ben en met heel vreemde hoofdpijnen s'nachts wakker wordt, wuift de ondersteuner alle bezorgdheid weg en we zijn zo veel verder met de medicatie enz. Uiteindelijk zou men mij toch 24-uurs meten en ik zou daar binnen 3 dagen voor gebeld worden. Ik hoorde maar niets en toen ik zelf maar weer informeerde bleek het apparaat niet binnen gekomen te zijn.

Ik heb toen via het SKal een meetapparaat gekregen en kon er gemeten worden. Daarna moest ik een afspraak maken bij de huisarts om te kijken naar de resultaten. Dat kon eigenlijk niet want inmiddels oudjaarsdag was er geen spreekuur. Ik mocht mij inschrijven voor het inloopspreekuur, dat deed ik en op 31 december was ik als eerste binnen. Toen de arts kwam vragen wie de eerste was en ik opstond was hij erg verbaasd. Ik stond niet op zijn lijst.

Ik vertelde hem dat ik me anderhalve week van te voren aangemeld had maar hij wist van niets en nu moesten de anderen langer wachten. Ik was zo boos en verbaasd tegelijk en heb toch geprobeerd mijn situatie uit te leggen en te zeggen dat ik niet tevreden ben over zijn beleid. Hij vond het maar onzin en zag geen reden voor extra bezorgdheid.

Ik heb nu een aantal van zulke ervaringen met hem en zou eigenlijk het liefst een andere arts willen zoeken. Dit is erg moeilijk en ik weet ook niet goed waar ik met klachten heen kan. Ik vind het met de gezondheidszorg hier in Nederland droevig gesteld.

Clasina

Reacties (3)
3 dinsdag 23 juni 2009 01:53
ik
Een bloeddruk van 180/100, bij herhaling gemeten, is veel te hoog en moet behandeld worden met medicatie.
Als jouw arts dat niet doet dan is het de hoogste tijd dat hij de eigen standaarden van de NHG (Nederlands Huisarts Genootschap) doorleest.
2 maandag 27 april 2009 19:52
Rina
Een paar jaar geleden is bij mij een te hoge bloeddruk geconstateerd en heb toen ook een poosje medicijnen gehad daarvoor het is toen weer goed gegaan ook zonder medicijnen bleef het redelijk als ik naar de hiusarts moet laat ik het ook steeds even controleren alleen vind ik dat de grens steeds hoger wordt gesteld 180/100 vind ik zelf vrij hoog mijn dokter vindt dit echter prima omdat ik geen overgewicht heb en niet rook ik ben 53 jaar .Tot zover kan ik er vrede mee hebben alleen heb ik periodes dat ik erg veel last van een erg duizelig gevoel en een druk in mijn hoofd heb ook ik heb hiervoor een goede bloeddrukmeter aangeschaft en meet als ik denk dat het niet goed is en meestal is hij dan ook erg hoog zo ook afgelopon vrijdag ik had toen 209/127 heb toen de hiusarts gebeld en met de assistsnt overlegt deze zou de dokter met het telefonish spreekuur terug laten bellenzij belde wel maar vond het onzin dat ik zelf meet en ik moet dat ding de deur uitdoen en ik heb geen enkele reden dat ik ondanks mijn diuzeligheid en druk op mijn hoofd me ook maar enkele zorgen maak.Helaas doe ik dit wel is dit terecht???????
1 zondag 01 februari 2009 20:11
Bea
Omdat mijn bloeddruk bij een bezoek aan de huisarts steeds te hoog was, had ik zelf bedacht om een goede bloeddrukmeter aan te schaffen.
Na overleg met mijn huisarts heb ik een Microlife bloeddrukmeter aangeschaft.
Mijn huisarts gebruikt dit merk ook in zijn praktijk.
Ik meet zelf iedere week mijn bloeddruk, en ik heb dan ook een prima bloeddruk.
Dus geen spanningen meer of mijn bloeddruk te hoog zou kunnen zijn.
Het kost wel wat, maar het geeft mij toch heel veel rust.
 
degezondepatient.nl gemaakt door WorkingComputer.nl | Webmaster Login |